Що собою являють підйомно-поворотні ворота?

Найбільш поширеними на європейській території являються підйомно-поворотні ворота. Обумовлено це простотою та надійністю конструкції, її високою якістю при порівняно низьких цінах, ергономічністю та зручністю користування. Такі системи, як правило, установлюються в гаражах приватних будинків та котеджів, але не являються виключенням промислові та складські приміщення.

Конструкційні відмінності та особливості підйомно-поворотніх воріт

 

Підйомно-поворотні ворота представляють собою полотно, що складається з однієї суцільної секції. При відкриванні воно спочатку виходить трохи вперед, а потім піднімається повністю під стелю. Відкрите положення передбачує розташування полотна паралельно стелі.

Головною перевагою даної конструкції являється достатньо простий у використанні механізм. Він складається з таких конструктивних елементів:рама, полотно та направляючі. Саме за рахунок направляючих забезпечується рух полотна навколо своєї осі, тим самим відбувається зміна його положення при відкриванні та закриванні воріт.

 

В основі підйомно-поворотніх конструкцій застосовується стальна рама, яка кріпиться в отворі та являється провідною частиною всієї системи. Механізм врівноваження полотна виробляється з оцинкованих елементів.

 

Підйомно-поворотні ворота можуть мати різні механізми відкривання, які бувають двох типів:

 

  • Шарнірно-важільні. Більш прості та надійні в застосуванні. Найчастіше використовуються в гаражах приватних домів та котеджів, так як полотно легке та просто переміщується по потрібній траєкторії.
  • На противагах. Механізм має спеціальний трос, який кріпиться до нижніх кутків рами, проходить через блок та противагу, що вмонтована в протилежній кінець лебідки. Дану конструкцію використовують для воріт з великою масою.

 

Особливості та переваги підйомно-поворотніх воріт

 

Порівнюючи данні конструкції воріт з іншими, можна виділити їх незаперечні переваги:

 

  • Надійний захист приміщення чи території від несанкціонованого доступу зловмисників;
  • Стійкість полотна до корозії, яка може виникати під впливом навколишнього середовища;
  • Економія простору перед гаражем для їх відкривання;
  • Широкий асортимент матеріалів для облицювання полотна;
  • Оснащення ручними чи автоматичними системами відкривання.

 

Якщо ви вирішили придбати підйомно-поворотні конструкції, слід знати про їхні особливості. Насамперед треба розуміти, що монтаж здійснюється виключно в отвори прямокутної форми та полотно забираєу відкритому стані близько 20 см висоти отвору. Конструкція є цілісною, що не передбачає ремонт окремих частин, в разі її пошкодження секцію доводиться замінювати повністю.

zmyy.oleg
No Comments
Posted in:
Новини
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email
All search results